Olet täällä

Haaga-Helian Pasilan kampuksella opiskellaan taloushallintoa pakohuoneessa

14.10.2019
Haaga-Helian Pasilan kampuksella opiskellaan taloushallintoa pakohuoneessa

Haaga-Helia ja K-Ryhmä ovat yhteistyönä suunnitelleet ja toteuttaneet opetustarkoitukseen käytettävän pakohuoneen. Se on aloittaville liiketalouden opiskelijoille suunnattu innovatiivinen oppimismenetelmä, joka tulee osaksi perusopintojen Tuloksentekijä -opintojaksoa vuoden 2020 alusta. Pakohuoneessa opiskelijatiimit testaavat aikaisemmin oppimiaan taitoja. Heillä on 45 minuuttia aikaa ratkoa laskentatoimeen liittyviä ongelmia päästääkseen ulos. Taloushallinnon taitojen lisäksi pakohuone opettaa stressinsieto- ja vuorovaikutustaitoja.

Opiskelijat Gabriel Hoikkala ja Kira Ruohonen pääsivät kokeilemaan pakohuonetta. He kertovat kokemuksistaan ja antavat vinkkejä tuleville opiskelijoille.

Oliko pakohuone mielestänne helppo vai vaikea? Stressasiko sen suorittaminen?

K: - Mielestäni se oli yllättävän haastava, siinä joutui kyllä miettimään. Suorittaminen ei stressannut, vaan se oli hauskaa!
G: - Jos olisin joutunut tekemään sen yksin, se olisi ollut hyvin vaikea, mutta tiimin tuki auttoi. Olin hyvin positiivisesti yllättynyt, kuinka hauska kokemus pakohuone oli!

Onko Pakohuone mielestänne mielenkiintoinen ja innostava tapa oppia?

K: - Mielestäni se on tehokas tapa oppia, sillä siinä joutuu todella soveltamaan opittuja asioita. Se on myös mukavaa vaihtelua koneen näytön tuijottelulle.

Mitä vinkkejä antaisitte pakohuonetta suorittamaan lähteville tiimeille?

G: - Kerratkaa kurssien matskut ja älkää rikkoko huoneen hienoja vempaimia kuten Kira teki…